Deschidere punct de lucru

O societate comerciala isi poate deschide puncte de lucru in momentul infiintarii ei, precum si dupa acest moment. Deschiderea unui punct de lucru (sau a mai multora) dupa etapa infiintarii firmei se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului privind inregistrarea si autorizarea de puncte de lucru.

La demararea procedurii, sau la un moment intermediar pe parcursul intocmirii dosarului, este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.

Dupa deschiderea punctului de lucru (adica dupa ce au fost eliberate documentele referitoare la acest lucru de catre Registrul Comertului), punctul de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in raza careia va aflati cu sediul social al societatii. Aceasta se va face in termen de 30 de zile.

Daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati, este vorba de un sediu secundar ce va trebui declarat si la Administratia Financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la Administratia Financiara in raza careia se afla sediul secundar (adica punctul de lucru). In caz contrar, pentru neinregistrarea sediului secundar, legea privind finantelle publice locale prevede sanctionarea cu amenda de la 3.000 la 5.000 lei.